Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μανιτάκης: Άκυρη η εκπρόθεσμη δήλωση μεταβολής της διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι υπέβαλαν ήδη αίτηση δεν θα μπορούν να καταθέτουν και νέα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απέστειλε ανακοίνωσή του στις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού με θέμα την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, διοικητικών καθηκόντων, για τους οποίους η υπηρεσιακή μεταβολή της διαθεσιμότητας γνωστοποιήθηκε στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου εκπρόθεσμα (δηλαδή μετά την έκδοση της προηγούμενης ανακοίνωσης για την πρώτη φάση του Προγράμματος Κινητικότητας).

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας, που υλοποιείται και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης, καθώς η διαδικασία αυτή αφορά μόνο εκείνους των οποίων η υπηρεσιακή μεταβολή της διαθεσιμότητας γνωστοποιήθηκε εκπρόθεσμα μετά τις 21.02.2013.

Για τους υπαλλήλους των οποίων η υπηρεσιακή μεταβολή, μετά τη διαθεσιμότητα που τέθηκαν, γνωστοποιήθηκε εκπρόθεσμα (αφορά περίπου 80 υπαλλήλους) ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους. Δηλαδή, “εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της υπ' αριθ. 2/2013 ανακοίνωσης, οι προς μετακίνηση υπάλληλοι θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους, όπως ακριβώς είχε διατυπωθεί και στην πρώτη φάση του Προγράμματος Κινητικότητας. Η διαδικασία μοριοδότησης θα γίνει με την εγγύηση της διαφάνειας και της αμεροληψίας του ΑΣΕΠ”.

Τονίζεται δε ότι “η μη υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης από τον υπάλληλο δεν επιδρά στο κύρος και την εξέλιξη της διαδικασίας μετάταξης. Επειδή, όμως, η αίτηση αυτή καθορίζει τη σειρά προτίμησης του προς μετάταξη υπαλλήλου στους φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού, συνιστάται στις υπηρεσίες προσωπικού να καταστήσουν το πιο πάνω σαφές στους υπαλλήλους”.


Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.