Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ρουπακιώτης: Θα προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα για την αποτροπή αποδράσεων προωθεί η κυβέρνηση.

Μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό που συνέβη με την απόδραση στα Τρίκαλα προωθεί η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, τα οποία θα αποτρέπουν την προσέγγιση εγκληματιών στα εξωτερικούς χώρους, αλλά και η οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.

Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο. Όσον αφορά την απόδραση στα Τρίκαλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως διεξάγεται έρευνα, ενώ έρευνα διεξάγεται και μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς κρατουμένων.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η ΕΛΑΣ θα παραχωρήσει βαρύ εξοπλισμό στους εξωτερικούς φρουρούς (διαμετρήματος 7,62 και περαιτέρω)μ ενώ θα βοηθήσει και με την παρουσία ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«O λόγος της εδώ παρουσίας μου ήταν να συζητήσουμε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και με τον κ. υπουργό της Δικαιοσύνης και τους Γενικούς Γραμματείς τι μέτρα μπορούν να ληφθούν και πως μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να βοηθήσει ώστε να καταστούν οι φυλακές ασφαλέστερες. Καταρχήν, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Υπουργός και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εγώ απλώς, συμπληρωματικά σε όσα ο κ. υπουργός μόλις είπε, έχω να πω ότι η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα. Και από εκεί και πέρα, επίσης, θα βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους. Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.