Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αίγινα: Διημερίδα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Αίγινα θα πραγματοποιηθεί η 1η Διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών.

Σκοπός των workshops (θεωρητική – πρακτική εκπαίδευση) που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Δανάη» στις 6 & 7 Απριλίου, είναι η εκπαίδευση ατόμων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Περιστατικών, στην προσφορά Άμεσης Βοήθειας, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την ορθή χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, και την αντιμετώπιση τραυμάτων.

H διημερίδα, διοργανώνεται από το «Χειρουργικό Κέντρο Αίγινας, Dr Σωκράτης Γ. Δούκας»-(www.aeginamedical.gr) και « τα εΝ Οικο» -taeniko.wordpress.com και τίθεται υπό την ευθύνη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ.

Στόχος, να εκπαιδευτούν εντελώς δωρεάν:

α) το δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστικό Σώμα)

β) γυμναστές και προπονητές

γ) εκπαιδευτικοί , σύλλογοι, πολίτες

στους οποίους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ένας ακόμα στόχος της διοργάνωσης είναι η αγορά ενός απινιδωτή, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο λιμάνι του νησιού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από όλους όσους έχουν εκπαιδευτεί σχετικά. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αρ. λογαριασμού 241/296052-42 ή στο IBAN:GR9801102410000024129605242, στον οποίο μπορεί ο καθένας να προσφέρει τη συμμετοχή του. Σαν δικαιούχος εμφανίζεται το ίδρυμα GEORGE BEST COSTACOS και σαν αιτιολογία κατάθεσης η λέξη «απινιδωτής» μαζί με τα στοιχεία του καταθέτη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσους ήδη έχουν συνεισφέρει για την πραγματοποίηση της διημερίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.