Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κρήτη: SOS εκπέμπουν οι φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία της Κρητικής Εστίας αλλά και για αρκετούς φοιτητές του νησιού που σπουδάζουν στην Αθήνα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εκπέμπει η διοίκηση του Συλλόγου Οικότροφων Κρητικής Εστίας ζητώντας την στήριξη της Κρήτης.

Όπως τονίζεται σε επιστολή που κοινοποιήθηκε σε φορείς και συλλογικότητες τους νησιού αυτή τη στιγμή η Εστία αντιμετωπίζει λειτουργικό πρόβλημα ενώ αρκετοί από τους 120 φοιτητές που διαμένουν εκεί, δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Όπως περιγράφεται στην επιστολή υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απολύτως απαραίτητα ενώ χρωστούν ενοίκια στην εστία κινδυνεύοντας να χάσουν τα δωμάτια τους.

Οι φοιτητές του Συλλόγου ζητούν βοήθεια από την Κρήτη καλώντας τους φορείς να προσφέρουν ότι μπορούν σημειώνοντας ότι οι Κρητικοί είναι πάντα ενωμένοι στα δύσκολα. Στο κάλεσμα τους ήδη ανταποκρίθηκε το δημοτικό σχολείο Ζωνιανών με τους μικρούς μαθητές να συγκεντρώνουν και να αποστέλλουν 80 κιλά ελαιόλαδο στην Εστία.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι φοιτητές αναφέρουν:

"Σε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου του ιδρύματος, σας ενημερώνουμε ότι αυτό αποτελείται από 2 κτήρια, ένα επί της οδού Στράβωνος και το άλλο επί της οδού Εριφύλης στο Παγκράτι της Αθήνας. Δυστυχώς το ένα κτήριο στην οδό Εριφύλης τον Οκτώβριο του 2012 διέκοψε τη λειτουργία του, διότι δεν υπήρχαν αρκετά άτομα για να κατοικήσουν σε αυτό και το κόστος διατήρησής του επιβάρυνε το ήδη αδύναμο οικονομικά Ίδρυμα. Σήμερα σε αυτό ζούμε 120 κρητικοί φοιτητές οι οποίοι οφείλουμε να καταβάλουμε μηνιαίως ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 250 ευρώ ώστε να συμμετέχουμε και εμείς στα έξοδα σίτισης και διαμονής σε έναν ικανοποιητικό αλλά όχι αρκετό βαθμό, όπως φαίνεται.

Αυτή τη στιγμή το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και υπάρχουν εικασίες, από το Δ.Σ. της Εστίας, για την ολοκληρωτική παύση λειτουργίας του από τον επόμενο Σεπτέμβρη αν δεν υπάρξει βελτίωση των οικονομικών του. Επίσης στο τελευταίο συμβούλιο του Δ.Σ. ελήφθη η απόφαση για την αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας της Εστίας, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι αυτού, το οποίο αναφέρεται στους κανονισμούς καταβολής του ποσού διαμονής. Δυστυχώς υπάρχουν φοιτητές σε αυτό το ίδρυμα των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουν οφειλές από τον Σεπτέμβρη και τα παιδιά τους να κινδυνεύουν να αποχωρίσουν από την Εστία μετά το τέλος της εξεταστικής της χειμερινής περιόδου επειδή δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις προς το ίδρυμα.

Εξαιτίας λοιπόν αυτών των συνθηκών εμείς σαν συμβούλιο του Σ.Ο.Κ.Ε. προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους φίλους μας, τους συνοικοτρόφους μας, το ίδρυμα και το Δ.Σ. του, που καταβάλλουν προσπάθειες για να το κρατήσουν ζωντανό. Για αυτό λοιπόν συντάξαμε αυτήν την επιστολή ώστε να σας πούμε ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας γνωρίζοντας ότι οι Κρήτες είναι πάντα ενωμένοι και βοηθούν στα δύσκολα. Η βοήθεια δεν χρειάζεται να είναι μόνο χρηματική, μπορεί να είναι και σε μορφή τροφίμων καθώς είμαστε σε μία Κρητική Εστία, χωρίς κρητικά προϊόντα στη διάθεση των παιδιών. Λάδι, Ελιές, Τυριά, Λαχανικά, Φρούτα, Κρέας είναι από τα είδη που η Κρήτη διαθέτει σε τεράστιο βαθμό και ελπίζουμε ότι ένα μέρος από αυτά θα μπορεί να διατίθεται στα κρητικόπουλα που σπουδάζουν στην Αθήνα.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση αυτής της επιστολής. Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε και ας μην ξεχνάμε ότι οι γονείς μας και οι γονείς σας δημιούργησαν αυτό το διαμάντι που τόσα χρόνια υπάρχει στην Αττική και έχει βοηθήσει δεκάδες Κρήτες φοιτητές τις τελευταίες δεκαετίες να περατώσουν τις σπουδές που χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν λόγω της οικονομικής τους κατάστασης. Θα ήταν λοιπόν απρέπεια και ασέβεια προς αυτούς να μείνουμε άπραγοι ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.