Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς απολύσεις θα φύγουν 150.000 υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συμφωνία με την τρόικα για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους έως το τέλος του 2015, θα έχει επιτευχθεί δίχως τυφλές απολύσεις στο δημόσιο. Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη συνάντηση που είχαν με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι έχουν εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής με την τρόικα.
Προχθές έγινε γνωστό ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι 1.891 υπάλληλοι σε υπηρεσίες με επείγουσες ανάγκες, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε αργία 884 υπάλληλοι, εφαρμόζοντας το πειθαρχικό νομοθετικό πλαίσιο.
Επίσης, είναι σχεδόν έτοιμος ο προγραμματισμός προσωπικού, που αποτελεί προϋπόθεση κάθε αξιολόγησης για όλα τα υπουργεία εντός του Μαρτίου. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει και η καταγραφή των αναγκών σε υπαλλήλους για τη μετακίνησή τους, ενώ θα υπάρξει και η αποτίμηση του εργασιακού προφίλ, έτσι ώστε να γίνει η ένταξη των υπαλλήλων στο επόμενο κύμα της κινητικότητας, με τις διαδικασίες που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

Την προσεχή Δευτέρα, θα επισκεφθούν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι επικεφαλής της τρόικας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.