Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Πεθαίνουν καρκινοπαθείς στα χέρια μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μας υποχρεώσατε να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Πού ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών είναι με ληγμένες ημερομηνίες και απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ» και «δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται οι ανήμποροι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για τη μείωση του φαρμακευτικού κόστους. "Φεύγουν" καρκινοπαθείς στα χέρια μας αλλά τουλάχιστον περήφανοι, διδάσκοντάς μας αξιοπρέπεια».

Τάδε έφη μία παθολόγος από τη Σκύρο η οποία απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και βουλευτές της Εύβοιας παρουσιάζοντας τη δική της τραγική πραγματικότητα.

Η κ. Ελένη Γεωργιάδου τιτλοφορεί την επιστολή της «φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο» και ξεκινά δίνοντας βασικά στοιχεία για το νησί. «Πρόκειται για νησί 4.000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000 ανθρώπους. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ, που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ διετίας».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.