Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πώς θα μειώσετε το στρες και θα ζήσετε περισσότερο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές προτείνουν να προσφέρετε το χρόνο σας στους άλλους.

Η πάλη για τον έλεγχο του στρες είναι καθημερινή, είτε πρόκειται για σοβαρές αιτίες μόνιμου στρες, είτε για απλές καταστάσεις. Με δεδομένο ότι το στρες προκαλεί τέτοια τοξική αντίδραση στον οργανισμό που μας κόβει χρόνια ζωής, ερευνητές προσπάθησαν να δουν τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να «φρενάρει», αυτή τη διαδικασία.

Η λύση είναι απλή λένε, το να δίνεις, να προσφέρεις δηλαδή το χρόνο σου στους άλλους είναι ευεργετικό στον έλεγχο του προσωπικού στρες και ενισχύει την μακροζωϊα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής μελέτης από 3 πανεπιστήμια (University at Buffalo, Stony Brook University in New York, Grand Valley State University in Michigan), που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του «Αmerican Journal of Public Health».

Οι εξυπηρετήσεις που μπορεί να λειτουργήσουν υπερ αυτού που τις παρέχει είναι απλές. Να κάνεις τα ψώνια για κάποιον που δεν μπορεί μόνος, να προσέχεις ένα παιδί, να βοηθάς με τις δουλειές του σπιτιού ακόμη και τα μικροθελήματα.

Αυτού του είδους η προσφορά ιδιαίτερα όταν προέρχεται από άτομα μεγάλης ηλικίας μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία τους, την καταπολέμηση του στρες και την μακροζωϊα. Είναι κάτι που τονώνει τον οργανισμό και την ψυχολογία και καταπολεμά την κοινωνική απομόνωση.

Είναι ενδιαφέροντα στοιχεία αποφαίνονται οι επιστήμονες καθώς είναι η πρώτη φορά που διερευνάται αν ο αλτρουϊσμός μπορεί να ωφελεί και αυτόν που τον ασκεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μπορούν να έχουν και μια δεύτερη ανάγνωση. Θέλετε να κάνετε χαρούμενους τους ηλικιωμένους συγγενείς ή φίλους σας αναθέστε τους πράγματα να κάνουν για σας. Τους απαλλάσετε από το στρες και μπορεί έτσι να τους προσθέτετε χρόνια ζωής.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.