Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Διαταγή για πάγωμα της διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οκτώ εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, άπαντες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του σχετικού καθεστώτος. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα οριστεί το προσεχές διάστημα.

Μέχρι τότε, οι προσφεύγοντες θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά χωρίς καμία μεταβολή, εργασιακή και οικονομική.

Το δρόμο της Δικαιοσύνης αναμένεται να ακολουθήσουν άλλοι 31 εργαζόμενοι του ίδιου δήμου σε βάρος των οποίων εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, κατά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μέτρο είναι αυθαίρετος, δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε καμία αξιολόγηση.

Να σημειωθεί ότι με πρόσφατες αποφάσεις τους, τα Πρωτοδικεία Χίου και Ξάνθης έκαναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι των αντίστοιχων δήμων. Έτσι, οι δήμοι Χίου και Ξάνθης είναι υποχρεωμένοι να επανατοποθετήσουν τους υπαλλήλους στην εργασία τους, με το ίδιο καθεστώς εργασίας και την ίδια αμοιβή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.