Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το Μάρτη οι τελικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να εισπραχθούν 2 δισ. μόνο για φέτος.

Οι τελικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αναμένεται να λάβουν μορφή νομοσχεδίου το αργότερο τον Μάρτιο, καθώς ο νέος φόρος σχεδιάζεται να αρχίσει να εισπράττεται από το φθινόπωρο, με στόχο εισπράξεις 2 δισ. ευρώ μόνο για φέτος.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και την προεργασία της διακομματικής επιτροπής, η οποία έχει υποβάλει δύο εναλλακτικές προτάσεις.

Αυτό διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι τη βάση για την οριστικοποίηση του ενιαίου φόρου ακινήτων θα αποτελέσουν οι συστάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης για λάιτ φόρο σε μικροϊδιοκτήτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, επικρατέστερο σενάριο παραμένει η καθιέρωση ατομικού αφορολόγητου ορίου 50.000 ευρώ με συντελεστές φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα από 0,1% για αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ και μέγιστο συντελεστή 1,5% για αξία άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Κοντά σε λύση βρίσκεται η διακομματική επιτροπή και στο ζήτημα επιβολής του ενιαίου φόρου ακινήτων στα αγροτεμάχια από όπου αναμένει έσοδα 600 εκατ. ευρώ. Για τα αγροτεμάχια εξετάζεται να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ της αγροτικής γης και των υπόλοιπων εκτός σχεδίου εκτάσεων. Θα υπάρξει δε περαιτέρω διαχωρισμός μεταξύ στους κατ' επάγγελμα αγρότες και στους υπόλοιπους φορολογούμενους. για τους κατ' επάγγελμα αγρότες θα δημιουργηθεί ειδική κλίμακα που θα έχει αφορολόγητο 20.000 ευρώ ή 30.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.