Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Με αφορολόγητο όριο η επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής την επόμενη εβδομάδα.

Σε συνάντηση των εκπροσωπών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα την επόμενη εβδομάδα θα σφραγισθούν οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σήμερα σε σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής για θέματα φορολογίας με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη αποφασίσθηκε ο φόρος να μην επιβληθεί από το πρώτο ευρώ αλλά να υπάρξει αφορολόγητο όριο, είτε 50.000 ευρώ, είτε 100.000.

Παραλλήλως αποφασίσθηκε η προοδευτική κλίμακα του ενιαίου φόρου να ξεκινά από το 0,1% και να φθάνουν μέχρι 2 για ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τα 10. 000.000 ευρώ.

Η φορολόγηση των νομικών προσώπων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων και των αγροτεμαχίων, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν τη κυβέρνηση συνεργασίας.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώσε για τη σύσκεψη τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα υπό τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη η διακομματική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν:

Από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Απόστολος Βεζυρόπουλος και ο κ. Αντώνης Παναγόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης. Από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

Η Επιτροπή επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών. Εξετάστηκε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.

Στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.
Θα υπάρξει νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.