Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Γέφυρα Σωτηρίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη μικρή Χριστίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεράστιες οι προσπάθειες για να σωθεί το μόλις λίγων ημερών κορίτσι.

Οι πρώτες μέρες του νέου χρόνου, βρήκαν τη μικρή Χριστίνα μόνη της κι εγκαταλελειμμένη στο νοσοκομείο των Σερρών. Το μόλις λίγων ημερών κοριτσάκι, όπως αναφέρει ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχει έρθει στον κόσμο με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η διάγνωση από το νοσοκομείο Σερρών είναι μεσοκολπική-μεσοκοιλιακή επικοινωνία ή, πιο απλά, «τρύπα» στην καρδιά, η οποία χρίζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Από την πρώτη στιγμή, ο σύλλογος, στάθηκε δίπλα στη μικρή, δίνοντας μάχη με το χρόνο για τη ζωή της, καθώς έπρεπε να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Από το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, οι άνθρωποι του «Χαμόγελο» κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Προσπάθησαν να υπερπηδήσουν κάθε δυσκολία, «κινώντας» γη και ουρανό, με στόχο να δημιουργηθεί άμεσα μία γέφυρα σωτηρίας για την Χριστίνα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» που συνεργάζεται με το νοσοκομείο Σερρών, επικοινωνεί άμεσα με την Εισαγγελέα Σερρών για την έκδοση εισαγγελικής εντολής προσωρινής φύλαξης του παιδιού από το Σύλλογο, προκειμένου να μπορέσει να διακομισθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Ίδρυμα όπου και θα πρέπει να εγχειριστεί.

Η εισαγγελέας Σερρών ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα του «Χαμόγελου του παιδιού» και μετά από έντονες προσπάθειες εκδίδει την εντολή.

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι του Συλλόγου επικοινωνούν με τον κύριο Αζαριάδη, παιδοκαρδιοχειρουργό του Ωνασείου, καθώς και με τη Γενική Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Η ανταπόκριση είναι άμεση. Τόσο ο κύριος Αζαριάδης όσο και η Διεύθυνση του ιδρύματος, συμφωνούν για τη διακομιδή του παιδιού στο Ωνάσειο, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, και τη δωρεάν χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί χωρίς καθυστέρηση.

Έτσι, προγραμματίζεται η διακομιδή της μικρής Χριστίνας ώστε Παρασκευή βράδυ να βρίσκεται στο Ωνάσειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς την άμεση κινητοποίηση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την ανταπόκριση όλων των αρμόδιων φορέων, θα έπρεπε να προηγηθεί η εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και όταν θα βρισκόταν θέση στο Ωνάσειο να μεταφερόταν εκεί. Δηλαδή, θα επρόκειτο για μία διαδικασία που θα σήμαινε -στην καλύτερη των περιπτώσεων- 7 με 10 ημέρες για τη διακομιδή της μικρής στο Ωνάσειο.

Όμως, ο πυρετός, 38-39, που έχει ανεβάσει το κορίτσι, δεν επιτρέπει την εισαγωγή στο Ωνάσειο και το παιδί μεταφέρεται από το νοσοκομείο Σερρών στην Α' Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή το μεσημέρι. Οι εθελοντές και εργαζόμενοι του «Χαμόγελου του Παιδιού» δεν λείπουν ούτε λεπτό από το πλευρό της μικρής, προσφέροντας ό,τι χρειάζεται στο νοσοκομείο.

Με τη βοήθεια των γιατρών του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, ο πυρετός υποχωρεί.

Το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου, στην επικοινωνία του Ιπποκράτειου με το Ωνάσειο, αποφασίζεται η διακομιδή της μικρής στο Καρδιοχειρουργικό Ίδρυμα.

Την ίδια στιγμή, μέσω της γραμμής 1056 δίνεται το πράσινο φως στην κινητή μονάδα του Χαμόγελου, η οποία από την Πέμπτη βρίσκεται σε επιφυλακή.

Η ειδική Κινητή Ιατρική Μονάδα του Συλλόγου -πλήρως εξοπλισμένη με δύο διασώστες, το γιατρό και την εθελόντρια νοσηλεύτρια- αναχωρεί Σάββατο πρωί από την Αθήνα για να μεταβεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία της τροχαίας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης καθώς και των σταθμών των διοδίων, διανοίγει «γέφυρα ζωής» μεταξύ Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και Ωνασείου.

Σάββατο βράδυ, η Μονάδα με το πλήρωμα και την Χριστίνα φθάνουν στο Ωνάσειο όπου ο κύριος Αζαριάδης και ο κύριος Ράμος, μαζί με τους ανθρώπους του Ιδρύματος, την αγκαλιάζουν με τα έμπειρα χέρια τους.

Τις επόμενες ημέρες, οι γιατροί του Ωνασείου προχωρούν στην πρώτη χειρουργική επέμβαση του μωρού για την περίδεση της πνευμονικής αρτηρίας.

Όσο για την οριστική επέμβαση που θα κλείσει την «τρύπα» στην καρδούλα της Χριστίνας, έχουν αναλάβει να την πραγματοποιήσουν οι ίδιοι άνθρωποι μόλις φτάσει σε ηλικία 1-1,5 έτους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.