Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Σοβαρές ελλείψεις στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης μαθητών στην Πιερία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σοβαρές ελλείψεις στην εφαρμογή του μέτρου της παράλληλης στήριξης μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εντοπίζουν γονείς και μαθητές στην Π.Ε. Πιερίας, αναφέρει το ΚΚΕ σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Για την φετινή χρονιά κατατέθηκαν από την περιοχή στο αρμόδιο Υπουργείο 38 αιτήσεις για παράλληλη στήριξη, τελικά όμως μόνο 13 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής καλούνται να εξυπηρετήσουν τους μαθητές αυτούς με αποτέλεσμα οι ώρες που αφιερώνονται σε κάθε παιδί να είναι αναντίστοιχες των αναγκών.

Παράλληλα κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς αρκετοί από τους γονείς κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καν η διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων (καταληκτική ημερομηνία για φέτος ήταν 20 Οκτωβρίου 2012).

Ενώ σημαντικό πρόβλημα για τους μαθητές αυτούς αποτελεί το γεγονός της αλλαγής, κάθε χρόνο, του εκπαιδευτικού που τους εξυπηρετεί, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Για την κατάσταση αυτή το υπουργείο επικαλείται και φέτος την έλλειψη πόρων ή ακόμα και την έλλειψη εκπαιδευτικών, αποκλείοντας ουσιαστικά τους μαθητές αυτούς από την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές όμως αυτοί έχουν ανάγκη από στήριξη και παιδαγωγική βοήθεια για την προσωπική τους ανάπτυξη και την όσο το δυνατόν καλύτερη κοινωνική τους ένταξη.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να γίνουν άμεσα οι απαραίτητοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των μαθητών για παράλληλη στήριξη» καταλήγουν οι βουλευτές Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.


Πηγή: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.