Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε - Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης σε Δημοτικές Ενότητες για πρόγραμμα ανάπτυξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» που υλοποιείται από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. λειτουργεί Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και προσέλκυσης ωφελουμένων, η οποία θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε δημοτικές ενότητες που ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης του προγράμματος, για την προσέγγιση των ατόμων που προέρχονται από ομάδες που βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό ή απειλούνται από αυτόν και βασικό αίτιο αυτής της κατάστασης είναι η αδυναμία επικοινωνίας και ενημέρωσής τους με στόχο την ενδυνάμωση της ενεργούς συμμετοχής και την «προσέλκυση» ωφελούμενων.

Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», επιδιώκεται η προώθηση στην απασχόληση 80 ανέργων που κατοικούν μόνιμα στους Δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας και προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες ή παλιννοστούντες, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια, άστεγοι), δίνοντας έμφαση στην κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα και αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να οδηγήσει σε :

- Υποστήριξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, θα υποστηριχθεί η δημιουργία νέων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων καθώς και νέων ατομικών επιχειρήσεων

- Τοποθέτηση ενός αριθμού ωφελουμένων σε υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης.

Οι παρεμβάσεις του Τοπικού Σχεδίου Δράσης αφορούν:

- Επιδοτούμενη επιμόρφωση σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας.

- Επιδοτούμενη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στα αντικείμενα «Περιβαλλοντική Φροντίδα Κοινόχρηστων-Δημόσιων Χώρων», «Φροντίδα κατ' Οίκον», «Παρασκευή Ποιοτικών Γευμάτων» και «Παραγωγή Οπωροκηπευτικών και Αγροτικών Προϊόντων».

- Επαγγελματική Συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχολογική υποστήριξη καθ' όλη την διάρκεια του προγράμματος και στα πρώτα στάδια λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν.

- Δικτύωση τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, επιχειρήσεων, ωφελουμένων και συμπράξεων.

- Επιχειρηματικός Σχεδιασμός: εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την ίδρυση ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων.

- Πρόσβαση στην Παροχή Συμβουλευτικής Επιχειρηματικότητας.

Η Κινητή Μονάδας Ενημέρωσης απευθύνεται πρωτίστως σε κατοίκους απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών, που πλήττονται ή απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες ενημέρωσης. Σκοπός είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αποτελεί δε, ειδικά για μικρά και απομακρυσμένα τοπικά διαμερίσματα, σημαντικό παράγοντα της ενσωμάτωσης του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ωφελουμένων η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ μέσω της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης διοργανώνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων ως ακολούθως:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
A/A
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
1
ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ
πρώην Δημαρχείο Εστιαιώτιδας
Τρίτη, 8/1/2013
18.00
2
ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ
ΒΑΛΤΙΝΟ
Γυμνάσιο - Λύκειο Βαλτινού
Τετάρτη, 9/1/2013
18.00
3
ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ
Μ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
ΚΑΠΗ Μεγ. Κεφαλόβρυσου
Πέμπτη, 10/1/2013
18.00
4
ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΜΕΓ. ΚΑΛΥΒΙΑ
πρώην Δημαρχείο Μεγ. Καλυβίων
Παρασκευή, 11/1/2013
18.00
5
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
πρώην Δημαρχείο Βασιλικής
Σάββατο, 12/1/2013
18.00
6
ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ
ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ
Καφενείο ΠΑΠΠΑΣ
Κυριακή, 13/1/2013
11.00
7
ΚΟΖΙΑΚΑ
ΠΡΙΝΟΣ
Καφενείο ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
Δευτέρα, 14/1/2013
18.00
8
ΠΙΑΛΕΙΩΝ
ΦΗΚΗ
πρώην Δημαρχείο Πιαλείων
Τρίτη, 15/1/2013
18.00
9
ΑΙΘΗΚΩΝ
ΕΛΑΤΗ
πρώην Δημαρχείο Αιθήκων 
Τετάρτη, 16/1/2013
18.00
10
ΓΟΜΦΩΝ
ΛΥΓΑΡΙΑ
πρώην Δημαρχείο Γόμφων
Πέμπτη, 17/1/2013
18.00
11
ΠΕΛΙΝΝΑΙΩΝ
ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ
Ταβέρνα ΚΟΣΜΑΣ
Παρασκευή, 18/1/2013
18.00
12
Δ. ΚΟΙΝ. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλαμπάκας
Δευτέρα, 21/1/2013
18.00


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η υλοποίηση του προγράμματος θα διαρκέσει έως 30/06/2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της εταιρείας, Ιωαννίνων 84, Καλαμπάκα (τηλ. 24320-75250 & 25370, κα Καλύβα Γαλάτεια).

Για την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

ΠΑΤΡΑΣ Παναγιώτης

Γενικός Διευθυντής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.