Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

"Κλείδωσε" στο 22% το πρόστιμο για τις αποδείξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινή φόρου 22% θα αντιμετωπίσουν κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν καταφέρουν να συλλέξουν το 25% του εισοδήματος τους σε αποδείξεις.

Το μέτρο αφορά μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους και δεν συνδέεται με την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ, καθώς αφορά ακόμα και φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου.
Το μέγιστο απαιτούμενο ποσό αποδείξεων ορίζεται στα 10.500 ευρώ και η ποινή φόρου θα επιβάλλεται στην διαφορά της αξίας ανάμεσα στις αποδείξεις που απαιτούνται και αυτές που συλλέγονται.

Το μέτρο οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να λάβει τη μορφή τροπολογίας στο φορολογικο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε και η πορεία των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας όπου διαπιστώθηκε ότι οι εισπράξεις έως 31 Δεκεμβρίου ήταν 1,053 δισ. ευρώ από 1,048 δισ. ευρώ πέρυσι και έναντι στόχου εσόδων 1,250 δισ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα είχαν κατατεθεί στις εφορίες περίπου 100.000 πινακίδες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.