Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: Mε διαφάνεια η παραχώρηση γης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις θέσεις του για την παραχώρηση εκκλησιαστικής γης σε όποιους νέους ανέργους επιθυμούν να την καλλιεργήσουν, επανέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, προς όφελος του λαού.

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Μονή Πετράκη και στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία επιθυμεί τη βοήθεια της Πολιτείας σ΄αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η παραχώρηση της εκκλησιαστικής γης, με διαφάνεια.

Τόνισε ότι θεωρεί πως η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα και γι' αυτό χρειάζεται όχι μόνο διαφάνεια αλλά και τη συνεργασία της Πολιτείας. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι το ζήτημα της παραχώρησης αλλά και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας- αφού προηγηθεί η αποδέσμευσή της- θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, αλλά και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας και αναφέρεται, όπως διευκρίνισε, στις εκτάσεις που διαχειρίζεται η Κεντρική Υπηρεσία της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ).

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος έχει αναφερθεί, κατ' επανάληψη, στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αφού όμως προηγηθεί η αποδέσμευση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 100 μεγάλα ακίνητα που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να είναι δεσμευμένα, όταν μάλιστα υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ της αποδέσμευσής τους. Ο αρχιεπίσκοπος έχει προτείνει και στο παρελθόν, σε κυβερνητικούς παράγοντες των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας, την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Λαού, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, με το σκεπτικό ότι, εκτός των άλλων, θα δημιουργηθούν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Εξάλλου, έχει μιλήσει πολλές φορές για τον τρόπο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας όσες φορές παραχωρήθηκε τμήμα της στην Πολιτεία, και γι' αυτό τώρα ζητά, με τόση επιμονή, διαφάνεια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, μητροπολίτες, επίσκοποι, κληρικοί, καθηγητές Θεολογίας και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.