Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΕΒΕΑ σε φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ
.
Για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 200 φοιτητών που τελειώνουν τις σπουδές τους ενημερώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Σύμφωνα με το ΕΒΕΑ την πρακτική άσκηση διοργανώνει το Hong Kong Baptist University, μέσω του προγράμματος Metropolitan Attachment Programme (MAP).

Συγκεκριμένα:

- Κάθε επιχείρηση απασχολεί ένα ή δύο φοιτητές για διάστημα 6-8 εβδομάδων (σε αγγλόφωνο, αν είναι δυνατόν, περιβάλλον).

- Οι φοιτητές δεν πληρώνονται από τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αν η ξένη εταιρεία θέλει, όμως, μπορεί να προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια στους φοιτητές (π.χ. γεύματα, οικονομική διαμονή).

- Το πανεπιστήμιο φροντίζει πλήρως την ασφαλιστική κάλυψη των φοιτητών και καλύπτει ένα μέρος του κόστους των εισιτηρίων.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούσε να παρουσιάσει ενδιαφέρον για κινέζικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητα στο Χονγκ Κονγκ και/ή την Κίνα, καθώς στο πανεπιστήμιο HKBU φοιτούν σπουδαστές τόσο από το Χονγκ Κονγκ όσο και από την ηπειρωτική Κίνα.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό για το καλοκαίρι 2013 λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο http://sa.hkbu.edu.hk/career/metropolitan_attachment_programme.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.