Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Κρούει τον κώδωνα κινδύνου το ΚΕΘΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κίνδυνος για τη βιωσιμότητα 100 μονάδων του σε όλη την Ελλάδα.

Σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα των 100 και πλέον μονάδων του σε όλη την Ελλάδα εκπέμπει το ΚΕΘΕΑ μετά την κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής για τα ναρκωτικά, όπου και συζητήθηκε το θέμα της επιχορήγησης των φορέων θεραπείας.

Όπως αναφέρει το ΚΕΘΕΑ από τη συζήτηση δεν προέκυψαν συγκεκριμένες απαντήσεις, την ώρα που είναι ορατός ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των μονάδων του, καθώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα κάλυψης των δαπανών στέγασης, διατροφής, θέρμανσης και συντήρησης.

Βάσει ανακοίνωσής του, το ΚΕΘΕΑ υφίσταται επιπλέον μείωση, της τάξης του 10%, στην επιχορήγησή του που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το 2012 και ήταν 18.500.000 ευρώ.

«Για την ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης είναι αναγκαίο να καταβληθεί το υπόλοιπο της εγγεγραμμένης επιχορήγησης -όπως έγινε και στα νοσοκομεία- βάσει της οποίας είχε γίνει και ο προγραμματισμός του έτους από το ΚΕΘΕΑ. Από το 2013 η κατάσταση αναμένεται να γίνει δραματική...Οι τυφλές περικοπές, χωρίς αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των φορέων και των κοινωνικών αναγκών, και η αδιαφορία για το μέλλον των προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης συνθλίβουν τη γραμμή άμυνας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ναρκωτικά και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η κρίση και η ανεργία φέρνουν περισσότερα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, περισσότερη χρήση, περισσότερη περιθωριοποίηση. H συρρίκνωση των θεραπευτικών υπηρεσιών σημαίνει ότι όσοι σήμερα βρίσκονται ήδη στο περιθώριο και όσοι πλήττονται περισσότερο από την κρίση εγκαταλείπονται στην τύχη τους», τονίζει με ανακοίνωσή του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.