Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σταματούν να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Παύουν από 1η Δεκεμβρίου να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι απεργούν σήμερα διεκδικώντας αμοιβές που δεν τους έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Μάιο καθώς και τις παλαιότερες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις φυσιοθεραπείες και στη συνέχεια να προσκομίζουν στον ΕΟΠΥΥ τις αποδείξεις, μαζί με παραπεμπτικό, για να τους καταβληθεί η δαπάνη.

Οι φυσικοθεραπευτές όλης της Ελλάδας δεν θα εκτελούν τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ μέχρι να τους καταβληθούν οι οφειλές του Οργανισμού για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο»,επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Δημήτρης Αυτοσμίδης.

«Η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρεών των ταμείων, τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, αγγίζει πλέον τα 2 χρόνια με τον κίνδυνο της παραγραφής στο τέλος του τρέχοντος έτους. Γι αυτό και σκοπεύουμε να προσφύγουμε στα δικαστήρια.

Θεωρούμε εξωφρενικό να είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους προμηθευτές και να συζητάμε για μειώσεις στις αμοιβές μας για τις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και μάλιστα με το εξευτελιστικό κρατικό τιμολόγιο του 1991.

Αυτό που μας εξοργίζει όμως, είναι η στάση του υπουργείου Υγείας, που αντί να βρει την λύση στο πρόβλημα με την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιστροφή των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων, προχωρά σε νέα αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, την δεύτερη μέσα στο έτος, με μεγάλες οριζόντιες περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους και κατ΄ επέκταση και σε εμάς με αποτέλεσμα τον επαπειλούμενο αφανισμό του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας» αναφέρει ο κ. Αυτοσμίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.