Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συναντήσεις του Γιάννη Κεφαλογιάννη με το σωματείο ΑμεΑ και τα μέλη της πρωτοβουλίας κατά των τροχαίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνης, κ. Δημήτρη Τσαχάκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Τσαχάκης ενημέρωσε το Βουλευτή για τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομικών που καταργεί την εξαίρεση των βαρέων περιστατικών με ποσοστό αναπηρίας από 80% και πάνω από τις προωθούμενες περικοπές. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για άλλη μια φορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε επίπεδο Ρεθύμνου και κατέθεσε τις προτάσεις του Συλλόγου για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους. Από τη μεριά του, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι θα στηρίξει τις προτάσεις του Συλλόγου, καθώς επίσης δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για την προαναφερθείσα ενέργεια του Υπουργείου και για τη δυνατότητα αναδιαμόρφωσης της Π.Ν.Π, με στόχο να εξαιρεθούν τα άτομα με βαριάς μορφής αναπηρία από τις περικοπές που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με το Σύλλογο Εθελοντών Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ν. Ρεθύμνου. Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν το Βουλευτή για τη δράση τους, ενώ ανέδειξαν την ανάγκη για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου σχέδιου πρόληψης κατά των τροχαίων ατυχημάτων, δίνοντας έμφαση στην Παιδεία και την ενημέρωση. Παράλληλα, ανέδειξαν κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Ρεθύμνου που χρειάζονται επιδιόρθωση, ενώ ταυτόχρονα τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά. Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού συνεχάρη το Σύλλογο για τη δραστηριότητά του, αναφέρθηκε στην ουσιαστική ανάγκη εμπέδωσης της πρόληψης ως κυρίαρχης οδηγικής συμπεριφοράς και τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της προς την κατεύθυνση αυτή.



Πηγή: http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.