Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Στο πλευρό των κατοίκων ο δήμος Ελευσίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινωνικές δραστηριότητες για να μην τους λείψει τίποτα.

Τη διενέργεια συλλογικών και συντονισμένων δράσεων προκειμένου να προστατευθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν αναλάβει εδώ και αρκετό καιρό οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.

Ένας από τους δήμους που στηρίζουν έμπρακτα τις οικογένειες που τα βγάζουν πέρα δύσκολα είναι και αυτός της Ελευσίνας.

Δείτε τι διαθέτει:

1) Κοινωνικό Παντοπωλείο: Με τη σημαντική προσφορά εταιρειών, ιδιωτών, συλλόγων, σχολείων, παραγωγών το κοινωνικό παντοπωλείο διαθέτει τα πλέον βασικά είδη διατροφής, ατομικής και οικιακής υγιεινής (μακαρόνια, όσπρια, γάλα, λάδι, κοτόπουλο, αλεύρι, καφέ, ζάχαρη, αλάτι, λαχανικά, σαπούνι, απορρυπαντικά πλυντηρίου).
Εξυπηρετούνται 110 οικογένειες (περίπου 510 άτομα).

2) Ιματιοθήκη: Διαθέτει ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, είδη οικιακής χρήσης. Εξυπηρετούνται 510 άτομα.

3) Συσσίτια: Σε συνεργασία με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της σίτισης περίπου 100 ατόμων. Ο δήμος προμηθεύει από το κοινωνικό παντοπωλείο και από διάφορες προσφορές την εκκλησία και οι εθελοντές των συσσιτίων προμηθεύουν τους ανθρώπους με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

4) Κοινωνικό Φαρμακείο: Η Κοινωνική Υπηρεσία προμηθεύει εκείνους που έχουν ανάγκη με απλά φάρμακα (π.χ. ντεπόν) από προσφορές δημοτών. Η βοήθεια που προσφέρει σ' αυτό τον τομέα είναι με την αγορά φαρμάκων για ανθρώπους που αδυνατούν να τα πληρώσουν ή για άλλους που είναι ανασφάλιστοι.

5) Κοινωνικό Ιατρείο: Περίπου 20 γιατροί όλων των ειδικοτήτων σε συνεννόηση με την Κοινωνική Υπηρεσία εξετάζουν σε συγκεκριμένες ημέρες τους ασθενείς.

6) Τράπεζα αίματος: Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου οργανώνει δύο εθελοντικές αιμοδοσίες κατά τη διάρκεια του έτους. Από την Τράπεζά της προμηθεύει με αίμα τους κατοίκους που έχουν ανάγκη. Το 2012 η Κοινωνική Υπηρεσία διέθεσε 92 μονάδες, ενώ από την αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 40-50 μονάδες.

7) Σχολικά είδη: Το Σεπτέμβριο του 2012 η Κοινωνική Υπηρεσία διέθεσε σχολικά είδη σε 75 παιδιά. Τα είδη αυτά ήταν προσφορά των βιβλιοπωλείων της πόλης και αγορά του δήμου.

8) Διατροφή μαθητών: Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της σίτισης των μαθητών και στην προσπάθεια να μη βρεθεί υποσιτισμένο παιδί, η Κοινωνική Υπηρεσία δίνει δεκατιανό για τους μικρούς στους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο.

9) Συμβουλευτική γονέων: Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η Κοινωνική Υπηρεσία να βρεθεί στο πλευρό των οικογενειών και να βοηθήσει τους γονείς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται μέσα σε μια οικογένεια. Η συμβουλευτική είναι ατομική και ομαδική. Στην ομαδική συμβουλευτική διοργανώνονται διαλέξεις με διάφορα οικογενειακά θέματα. Στην ατομική συμβουλευτική αντιμετωπίζονται από τους ανθρώπους της Κοινωνικής Υπηρεσίας (κοινωνικές λειτουργούς, ψυχολόγους) περιπτώσεις η κάθε μία ξεχωριστά. Το 2012 αντιμετωπίστηκαν 22 τακτικά περιστατικά.

10) Έρευνα διαβίωσης ανηλίκων: Η Κοινωνική Υπηρεσία αντιμετώπισε 25 περιπτώσεις, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης ανηλίκων.

11) Μπροστά στο νεοφανές πρόβλημα των αστέγων, φαινόμενο που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στην πόλη και στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις συνανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο, ο δήμος αναζητεί κτήριο όπου θα μπορέσει να στεγάσει τους 21 (μέχρι τώρα) άστεγους.

12) Ολοήμερη κατασκήνωση: Το καλοκαίρι ο δήμος Ελευσίνας με την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης οργάνωσε, για όγδοη χρονιά, το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Πρόγραμμα γεμάτο ομαδικά παιχνίδια, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, προσφέροντας τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης, ποιοτικής διασκέδασης και χαλάρωσης μετά τη λήξη του σχολικού έτους. Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 230 παιδιά με χαμηλή οικονομική συμμετοχή. Ο δήμος φιλοξένησε δωρεάν τα 10 παιδιά από ιδιαίτερες περιπτώσεις (άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι).

13) Κίνημα χωρίς μεσάζοντες: Ο δήμος ξεκίνησε μαζί με πολλούς άλλους δήμους την υποστήριξη των προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς και συνεχίζει να προμηθεύεται προϊόντα για τη διάθεσή τους σε φτηνές τιμές στους κατοίκους της πόλης. Περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν προμηθευτεί προϊόντα (πατάτες, λάδι, μέλι, ζυμαρικά, κ.ά.). Περίπου 150 τόνοι από διάφορα προϊόντα διατέθηκαν στις 3 μέχρι τώρα διανομές.


Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.