Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι βασικοί κανόνες των διατροφολόγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα μειώσουμε την κατανάλωση αλατιού και σακχάρων.

Ακόμα και οι διατροφολόγοι υποκύπτουν μερικές φορές σε μία σοκολάτα ή μία πάστα. Προσπαθούν όμως να ακολουθούν κάποιους βασικούς «κανόνες» διατροφής.

Διαβάστε τέσσερις κανόνες διατροφής που μπορείτε να ακολουθείτε και εσείς για να τρώτε λιγότερα σάκχαρα και αλάτι.

Προσοχή στα προϊόντα «χωρίς ζάχαρη»

Η «ένδειξη χωρίς ζάχαρη» δεν απελευθερώνει το προϊόν αυτόματα από τα σάκχαρα. Για παράδειγμα κάποια κράκερ χωρίς ζάχαρη μπορεί να περιέχουν σιρόπι γλυκόζης που θεωρείται επίσης επιβαρυντικό.

Πρώτο το «ολικής»

Αγοράζετε ψωμί και προϊόντα δημητριακών όπου το σιτάρι ολικής άλεσης βρίσκεται πρώτο στη λίστα των συστατικών.

Όταν π.χ. ένα κρακεράκι ή ένα μπισκότο έχει πρώτο συστατικό τη ζάχαρη και τρίτο ή τέταρτο το σιτάρι ολικής άλεσης, δεν είναι πλέον υγιεινή επιλογή.

Μην τρώτε τρανς

Προσέξτε αν ένα προϊόν (μαργαρίνη, μπισκότο ή κρουασάν) περιέχει τρανς λιπαρά οξέα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τα κορεσμένα για δημιουργία αθηρωματικής πλάκας και δεν πρέπει να περιέχονται στη διατροφή μας.

Αποφεύγετε το αλάτι

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με το κρυμμένο ή μη νάτριο στα φαγητά που αγοράζετε, και ειδικά όταν κρύβονται στα έτοιμα καρυκεύματα.

Το νάτριο σημαίνει αλάτι (χλωριούχο νάτριο είναι η επιστημονική του ονομασία) και μπορεί να περιέχεται στο κέτσαπ και σε τρόφιμα όπως μπαχαρικά, για παράδειγμα στη σκόνη του σκόρδου.

Να επισημάνουμε ότι το σκόρδο είναι ένα μυρωδικό που συχνά συστήνεται σε άτομα με υπέρταση, τα οποία πρέπει να αποφεύγουν το αλάτι.

Αναζητάτε τις πιο σύντομες λίστες συστατικών. Γενικότερα, όσο πιο μεγάλη είναι μια λίστα τόσο πιο πολλά πρόσθετα, χημικά και τεχνητά στοιχεία περιέχει το προιόν.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.