Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το μυστικό της μακροζωίας μιας υπεραιωνόβιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς η Mary Snelling έφτασε να γιορτάσει τα 107α γενέθλιά της.

Η Mary Snelling γιόρτασε πρόσφατα τα 107α γενέθλιά της και ορκίζεται ότι δε χρειάζεται πολύς κόπος για να καταφέρει κανείς να ζήσει περισσότερο από το μέσο όρο.

Το «μυστικό» είναι πολύ απλό και σύμφωνα με την ίδια αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να ξεκινά την ημέρα του τρώγοντας ένα… μήλο!

Η υπεραιωνόβια Mary γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1905, εννιά χρόνια προτού ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τον Αύγουστο του 1914.

Η οικογένειά της φαίνεται ότι είχε το γονίδιο της μακροζωίας, καθώς και η αδερφή της Keeny έζησε μέχρι τα 102.



Εκτός από το… μήλο η κυρία Mary τονίζει ότι το μυστικό μιας καλής και υγιούς ζωής είναι ακόμη η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος!

«Δεν τρώω το λίπος από το κρέας. Φροντίζω πάντα να το κόβω και μου αρέσει να τρώω ένα μήλο όταν ξυπνάω το πρωί. Δεν πίνω, παρά μόνο όταν βρίσκομαι με φίλους μερικές φορές και δεν έχω καπνίσει ποτέ» είπε η ίδια.



«Πάντα έλεγα ότι δούλευα πολύ σκληρά για να ξοδεύω τα λεφτά μου στον καπνό. Περπατούσαμε πολύ με τη μητέρα μας και μάλλον μας έκανε και αυτό καλό» πρόσθεσε.

Την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται η Daily Mail, ο αριθμός των υπεραιωνόβιων που έφτασαν μέχρι την ηλικία των 105 ετών έχει σχεδόν διπλασιαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.