Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Νέο αντιγριπικό αναπτύσσουν γερμανοί ερευνητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ικανοποιητικά αποτελέσματα από δοκιμές σε πειραματόζωα.

Γερμανοί ερευνητές πειραματίζονται με ένα νέο αντιγριπικό εμβόλιο το οποίο μπορεί να προσφέρει μεγάλης διάρκειας κάλυψη στους εμβολιαζόμενους.

Παραδοσιακά τα εμβόλια γρίπης καλλιεργούνται σε αυγά πουλερικών μια διαδικασία που είναι μακρόχρονη – μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Πρόσφατα ορισμένες φαρμακευτικές εταιρίες ξεκίνησαν μια νέα μέθοδο επώασης των εμβολίων σε καλλιέργειες κυττάρων. Η μέθοδος αυτή διαρκεί λιγότερο χρόνο από την συμβατική – περίπου 8-10 εβδομάδες.

Το νέο εμβόλιο που δημιούργησε ο καθηγητής Lothar Stitz από το Ινστιτούτο Friedrich Loeffler χρησιμοποιεί μια ακόμη πιο γρήγορη διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 6-8 εβδομάδες. Το εμβόλιο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από αγγελιοφόρο RNA (mRNA) το οποίο μεταφέρει πληροφορίες στα κύτταρα όσον αφορά ποιες πρωτεΐνες να παράξουν.

Αυτό που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το εμβόλιο σύμφωνα με τον καθηγητή Stitz είναι η αλληλουχία των γονιδίων που πρέπει να παραχθούν.

Από την στιγμή που θα ταυτοποιηθεί ο γενετικός κώδικας του στελέχους του ιού της γρίπης κατά του οποίου θα δράσει το αντιγριπικό, θα απαιτηθούν σύμφωνα με τους ερευνητές 6-8 εβδομάδες για την παρασκευή του εμβολίου.

Προς το παρόν το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εκτιμάται όμως ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι να παρασκευαστεί ένα εμβόλιο για τους ανθρώπους.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.