Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Οι αποβολές συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιoπάθειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ερευνητές εξέτασαν στοιχεία υγείας σε 1 εκατ. γυναίκες.

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες με μια ή περισσότερες αποβολές στο ιστορικό τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για αθηροσκλήρωση, που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Heart Association, στο Λος Άντζελες. Ερευνητές εξέτασαν στοιχεία υγείας περισσότερων από 1 εκατ. γυναίκες για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ αποβολής και καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή νεφραγγειακής υπέρτασης, που είναι η υψηλή πίεση του αίματος που προκαλείται από τη στένωση των αρτηριών που μεταφέρουν αίμα στα νεφρά.

Σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είχαν αποβολές, γυναίκες με μια αποβολή είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Ο κίνδυνος ήταν υπερδιπλάσιος σε γυναίκες με 4 ή περισσότερες αποβολές.

Γυναίκες με μια αποβολή είχαν 13% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και όσες είχαν 4 ή περισσότερες αποβολές εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο κατά 89%.

Γυναίκες που είχαν μια αποβολή είχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 15% για νεφραγγειακή υπέρταση και όσες είχαν 4 και άνω αποβολές είχαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο.

Κάθε επιπλέον αποβολή που είχε μια γυναίκα οδήγησε σε αύξηση 9% του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, 13% για εγκεφαλικό επεισόδιο και 19% για νεφραγγειακή υπέρταση.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ του αριθμού των αποβολών και ορισμένων παραγόντων κινδύνου για την καρδιά δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

Καθώς η έρευνα παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο τα ευρήματα θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.