Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Νέα εξέταση για τις επικίνδυνες αλλεργίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εντοπίζει τους αλλεργικούς που κινδυνεύουν από σοβαρό αλλεργικό σοκ.

Βρετανοί ερευνητές πειραματίζονται με ένα νέο τεστ που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στον εντοπισμό εκείνων των αλλεργικών που κινδυνεύουν περισσότερο από την εκδήλωση ενός δυνητικά θανατηφόρου αλλεργικού σοκ π.χ. μετά από κατανάλωση ξηρών καρπών ή λήψη φαρμάκου.

Το τεστ ανιχνεύει τα επίπεδα ενός συγκεκριμένου ενζύμου στο αίμα το οποίο εμπλέκεται στις αλλεργικές αντιδράσεις και εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ. Η εξέταση σχεδιάζεται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Southampton και του Γενικού Νοσοκομείου του Southampton.

Βασίζεται στην ανίχνευση ενός ενζύμου – του CPA3 – που είναι ιδιαίτερα υψηλό στο αίμα όσων είναι επιρρεπείς σε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που μπορούν να απειλήσουν τη ζωή τους συγκριτικά με όσους δεν είναι. Τα επίπεδα του ενζύμου μπορεί να αυξηθούν εντός ολίγων λεπτών από την έναρξη της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης και να παραμείνουν υψηλά έως και μια ημέρα μετά.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο τεστ όταν ολοκληρωθεί, θα βοηθά στον εντοπισμό και την έγκαιρη προφύλαξη όσων η αλλεργία μπορεί να εξελιχθεί σε απειλητικό για τη ζωή τους αναφυλακτικό σοκ.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.