Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εκμεταλλεύονται εργαζομένους στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καταγγελίες που φθάνουν στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής.

«Η εξαθλίωση είναι τέτοια που δεν έχει προηγούμενο. Όλοι τους στην κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου» είπε για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό λαό αλλά και στην τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την 48ωρη κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Μάλιστα το ΕΚΗ, όπως αναφέρει το prismanews.gr, έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την 48ωρη κινητοποίηση με σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 σήμερα έτσι ώστε να βρίσκονται επί ποδός όλοι οι φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

«Δεν έχουμε σταματήσει επί μήνες. Δίνουμε μάχες συνεχώς και θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε όλοι μαζί», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πάντως αναφέρθηκε στις καταγγελίες που αναδεικνύουν την εκμετάλλευση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση γυναίκας 46 ετών που εργαζόταν ανασφάλιστη για επτά χρόνια και δεν τολμούσε να το καταγγείλει. Και δεν έφτανε αυτό αλλά στο τέλος την απέλυσαν χωρίς αποζημίωση και χωρίς αιδώ. Η γυναίκα απελπισμένη έτρεξε στο ΕΚΗ και κατήγγειλε την απόλυσή της για την εργασία της που δεν φαινόταν σε κανένα επίσημο έγγραφο παρά μόνο σε κάποιες ατρύπητες αποδείξεις.

Όταν την ρώτησε ο πρόεδρος γιατί δε μιλούσε επί 7 χρόνια και δε ζητούσε τα ένσημα της εκείνη είπε ότι φοβόταν ότι θα την έδιωχναν από τη δουλειά και ότι είχε ανάγκη τα μεροκάματα.

«Η περίπτωση αυτή δεν είναι σπάνια, δεν είναι η μοναδική. Καθημερινά έχουμε αμέτρητα τέτοια περιστατικά. Δε φταίει ο εργαζόμενος που σκύβει το κεφάλι από ανάγκη, δε φταίει καν ο εργοδότης που καταπατά κάθε έννοια δικαίου... φταίει το κράτος που αφήνει το περιθώριο σε κάποιους να ασελγούν σε βάρος του εργαζόμενου. Που είναι το κράτος; Κάνει αυτό που πρέπει για να νοιώθει ο εργαζόμενος ασφαλείς;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.