Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ελληνική φιλανθρωπική συναυλία στη Βιέννη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα έσοδα θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι και στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα διατεθούν τα έσοδα της χθεσινοβραδινής, μεγάλης συναυλίας, που διοργάνωσε στη γνωστή Αίθουσα Συναυλιών «Βίνερ Κούρζαλον» της Βιέννης, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας (ΟΑΣΕ) , με την αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της Αυστριακής πρωτεύουσας.

Τη συναυλία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής, μεταξύ άλλων βουλευτές και διπλωμάτες, με επικεφαλής τους πρέσβεις της Ελλάδας, Θεμιστοκλή Δημίδη και του Μεξικού, Αλεθάντρο Ντίαζ, εκατοντάδες φίλοι της Ελλάδας και μέλη της Ομογένειας.

Με τη συναυλία αυτή η ΟΕΣΑ, ο Ελληνισμός της Αυστρίας και οι φίλοι της Ελλάδας στη χώρα αυτή, ξεκινούν και θα συνεχίσουν, μια εκστρατεία βοήθειας και συμπαράστασης προσώπων και φορέων στην Ελλάδα που χρήζουν υποστήριξης στην περίοδο της κρίσης, τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Φίζογλου.

Στη συναυλία, το πρόγραμμα της οποίας επιμελήθηκε ο πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Αναστάσιος Στρίκος, παρουσιάστηκαν μουσικά έργα, κυρίως με θέμα τους τα παιδιά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κατέλαβε η εκτέλεση 12 τραγουδιών της ιστορικής ραδιοφωνικής σειράς του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, «Εδώ Λιλιπούπολη».

Το πρόγραμμα άρχισε με την ερμηνεία τεσσάρων τραγουδιών για παιδιά των Ζακ Πρεβέ και Γιόζεφ Κοσμά από τη Γαλλίδα Γιοχάνα Αρούα, συνεχίστηκε με μουσική «ροκ» του γνωστού Αυστριακού φιλέλληνα Ρούντι Τράιμπερ, τραγούδια από την πρώην Γιουγκοσλαβία με τον Κροάτη Σλάβκο Νίνιτς και την ορχήστρα του «Τσούσενκαπελε».

Ακολούθησαν συνθέσεις των Διονύση Σαββόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Μάνου Χατζηδάκι και Σταμάτη Κραουνάκη, που ερμήνευσαν διαδοχικά οι Ολγα Καίσαρη, Παναγιώτης Πράτζος και Λουκία Αγαπίου, με τη συνοδεία της ορχήστρας Ανσάμπλ Ρετρό Βιέννης, σε διεύθυνση Αναστάσιου Στρίκου.

Η ίδια ορχήστρα, συνόδευσε και την παρουσίαση των 12 τραγουδιών της «Λιλιπούπολης», που ερμήνευσαν ως σολίστ και χορωδία, διαδοχικά, οι καλλιτέχνες, Ελσα Γιαννουλίδου, Μαρτίνα Ζώτου, Μυρτώ Χαντζιάρα, Ξανθή Τοκμακίδου, Ολγα Κάισαρη και Παναγιώτης Πράτζος.

Η ορχήστρα «Ανσάμπλ Ρετρό Βιέννης», που ίδρυσε και διευθύνει ο Α. Στρίκος, εμφανίστηκε στη συναυλία με τους μουσικούς, Βικτόρια Αρκούδη, Σπύρο Λαζαρίδη, Γιάννη Ράπτη, Λουκία Λουλάκη, Ναταλία Στρίκου, Ντάμια Πόσε, Λάουρα Μπάλποα, Μπέρνολντ Βίσμαγιερ, Ρούσλαν Πασίνσκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως εμπνευστής και ιδρυτής της οργάνωσης «Παιδικό Χωριό SOS», με στόχο τη φροντίδα ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξε ο Αυστριακός ανθρωπιστής Χέρμαν Γκμάινερ, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο Παιδικό Χωριό, το 1949, στο Ιμστ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, στην πρωτεύουσα του οποίου, Ινσμπρουκ, βρίσκεται σήμερα η έδρα της διεθνούς οργάνωσης «Παιδικό Χωριό SOS».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.