Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Με τραυματισμό στα γεννητικά όργανα 16.000 άτομα ετησίως!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κύριοι ένοχοι ποδήλατα, έπιπλα και ρούχα.
Μπορεί τα τηλεοπτικά σόου και οι ταινίες να παρουσιάζουν ως κάτι κωμικό τους τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που στέλνει σχεδόν 16.000 άνδρες και γυναίκες στα επείγοντα των αμερικανικών νοσοκομείων κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα.

Για τους τραυματισμούς αυτούς ευθύνονται ποδήλατα, έπιπλα και ρουχισμός και μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο σωματικούς τραυματισμούς και προβλήματα στο σύστημα αναπαραγωγής αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Μπέντζαμιν Μπρέγιερ, βοηθός καθηγητή Ουρολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο παρελθόν, οι περισσότερες έρευνες εξέτασαν τους σοβαρούς τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα και στο ουροποιητικό σύστημα που προκαλούνταν από σοβαρά αίτια, όπως τα τροχαία.

Η νέα αυτή έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Ουρολογική Επιθεώρηση» (The Journal of Urology) εξετάζει τους τραυματισμούς που προκαλούνται από καταναλωτικά προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Η ομάδα ανέλυσε τα στοιχεία εθνικής βάσης δεδομένων που αναφέρονται στις επισκέψεις στα επείγοντα για τραυματισμούς από καταναλωτικά προϊόντα στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών άνω των 18 ετών κατά το διάστημα 2000-2010.

Συνολικά, 142.143 κρούσματα τραυματισμών έστειλαν στα επείγοντα άνδρες και γυναίκες στη διάρκεια των εννέα αυτών ετών- ποσοστό που αντιστοιχεί σε 15.794 ετησίως.

Η πιο κοινή αιτία τραυματισμού ήταν τα αθλητικά ατυχήματα σε όλες τις ηλικίες. Αυτό περιλαμβάνει το ποδήλατο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το αμερικανικό φούτμπολ και το μπέιζμπολ και τον εξοπλισμό αυτών των αθλημάτων.

Άλλοι τραυματισμοί στα γεννητικά όργανα προήλθαν από ρουχισμό ή προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο, για παράδειγμα το φερμουάρ του παντελονιού ή η αποτρίχωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.