Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η συγκατοίκηση παχαίνει… τις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους άντρες.

Το τελευταίο διάστημα σας περνάει από το μυαλό η σκέψη να μετακομίσετε στο ίδιο σπίτι με το σύντροφό σας, αλλά παράλληλα δεν αντέχετε στη σκέψη ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να μαζεύετε τις λερωμένες κάλτσες του από το πάτωμα κάθε μέρα.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;

Κι αν όχι για τις λερωμένες κάλτσες για τη… ζυγαριά σας!

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία η συγκατοίκηση μπορεί να προσθέσει μερικά κιλά στη ζυγαριά των γυναικών.

Το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσε ότι κατέληξε να τρώει περισσότερο από το σύντροφό τους μετά τη συγκατοίκηση, ενώ ίσχυε το ακριβώς αντίθετο για τους άντρες.

Οι περισσότεροι άντρες δήλωσαν ότι απέκτησαν πιο υγιεινές συνήθειες, τρώγοντας αρκετά συχνά «γυναικείες τροφές», όπως γιαούρτι ή σαλάτες.

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι τα ζευγάρια που ετοιμάζουν μαζί το φαγητό τους, δε συνειδητοποιούν ότι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να τρώνε τις ίδιες μερίδες.

«Οι άντρες και οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Οι άντρες μπορεί να χρειάζονται περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β απ’ ό,τι οι γυναίκες, αλλά δεν γνωρίζουν από ποιες τροφές να τις πάρουν» αναφέρει η διατροφολόγος Fiona Hunter.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.