Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ως 19/11 η δήλωση στοιχείων από συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι θα πρέπει να προσκομίσουν για να πάρουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Το αργότερο έως τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, θα πρέπει οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που δεν έχουν προσκομίσει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για τη συμπλήρωσή τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού τονίζεται ότι υποχρεωμένοι να προσέλθουν, είναι μόνο οι συνταξιούχοι για τους οποίους τα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, δεν αποτυπώνονται στο τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που έχει αποσταλεί και αφορά το γ΄ τρίμηνο του 2012. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στο πάνω και δεξιό τμήμα του Σημειώματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει ότι, τυχόν μη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα οδηγήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης. Την αναστολή της σύνταξης συνεπάγεται και η παράλειψη της απογραφής.

Η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12/11/2012 και διαρκέσει μέχρι τις 31/12/2012.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει έως το τέλος του έτους να έχει δημιουργηθεί ενιαία αρχή πληρωμών για τις συντάξεις, όπου θα καταγράφεται το προφίλ κάθε συνταξιούχου (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) ενώ τα ποσά που καταβάλλονται σαν κύριες ή επικουρικές συντάξεις θα προτυπώνονται στο έντυπο υποβολής της φορολογικής δήλωσης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η έκταση της φοροδιαφυγής από συνταξιούχους που δεν δηλώνουν τα ποσά που εισπράττουν από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ υπολογίζει ότι από τους 334.975 συνταξιούχους του Οργανισμού οι 3.000 περίπου δεν έχουν καταθέσει ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ, ενώ παλαιότερος έλεγχος της Διοίκησης τον περασμένο Αύγουστο έχει εντοπίσει 6.636 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ, οι οποίοι δεν δήλωναν το σύνολο ή μέρος των εισοδημάτων τους από συντάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.