Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μέχρι την Πέμπτη η επιστροφή του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούνται.
Μέχρι την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης στους δικαιούχους που πληρούν σειρά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Η εφαρμογή η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm) θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες ,ήτοι ένα μήνα μετά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η καθυστέρηση αποδόθηκε στον γρίφο για τη μεταχείριση όσων διαμένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση και έχουν μεμονωμένα αποφασίσει ότι δεν θα κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης. Τελικά αποφασίσθηκε δικαιούχοι του επιδόματος να είναι και οι εν λόγω φορολογουμενοι.

Το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης θα διατίθεται σε όσους πληρούν τα εξής κριτήρια:

Έχουν ατομικό εισόδημα 25.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 για τον έγγαμο με πλαφόν τα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας.

Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή (Βόρεια Ελλάδα, 
Κεντρική Ελλάδα, νησιά κ.λπ.).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.