Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στα πρόθυρα του κραχ τα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ΕΟΠΠΥΥ, ο ασφαλιστικός γίγαντας που θα απορροφήσει και άλλα ταμεία, έχει αποτύχει στην πράξη, ενώ καθημερινά δοκιμάζονται τα όρια γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται σε συνθήκες ασφυξίας την ίδια ώρα που οι ανάγκες για περίθαλψη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την άτυπη στάση πληρωμών έχει κηρύξει το νέο ενιαίο ταμείο δοκιμάζει τα όρια του ΕΣΥ και των εργαζομένων -γιατρών και νοσηλευτών-, που εργάζονται υπό συνθήκες ασφυξίας. Ταυτόχρονα, η κρίση έχει ξαναφέρει τα ράντσα πίσω στο ΕΣΥ, καθώς οι εισαγωγές τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 28%, με τους ειδικούς να καταγράφουν σταθερά αυξητικούς ρυθμούς που αναμένεται να οδηγήσουν τα νοσοκομεία σε κράχ.



Τα στατιστικά δεδομένα του Ευαγγελισμού, νοσοκομείου-ναυαρχίδας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι ενδεικτικά της αυξημένης ζήτησης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Πέρυσι, τα εξωτερικά ιατρεία του εξυπηρέτησαν 77.000 πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν πέντε ευρώ το εισητήριο ο καθένας. Φέτος και ενώ η χρονιά δεν έχει ακόμη κλείσει, τα περιστατικά έχουν φτάσει ήδη τις 100.000.



Ίδια είναι η εικόνα και στις νοσηλείες: οι εισαγωγές το 2010 άγγιξαν τις 45.000, πέρυσι τις 51.000 και οι γιατροί του νοσοκομείου υπογραμμίζουν ότι φέτος οι ανάγκες για περίθαλψη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.