Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Έτοιμη η λίστα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πόρτα εξόδου για 27.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2013.

- Θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα χρόνο
- Θα παίρνουν το 75% του μισθού τους
- Ποιοι μπαίνουν στο "στόχαστρο" του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Ποιοι θα φύγουν πρώτοι


Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν απο το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2012 ενώ έως το τέλος του 2013 θα βρεθούν στην έξοδο άλλοι 25.000, όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σύμφωνα με το Εθνος, η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το Δημόσιο βάσει του νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη είναι έτοιμη.Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε “ακαριαία” διαθεσιμότητα θα τεθούν τις 3 πρώτες μέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου, οι υπάλληλοι με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία επιλογής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.