Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Μεταμόσχευσαν σε ανήλικο τα κόπρανα της μητέρας του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για να αντιμετωπίσουν τη μόλυνση που τον ταλαιπωρούσε επί μήνες.

Ο Jesse Williams γεννήθηκε πρόωρος και αντιμετώπιζε από τις πρώτες στιγμές της ζωής του αρκετά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώνονταν εξαιτίας μιας μόλυνσης που εμφάνισε στο έντερο και η οποία μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του.

Ο 20 μηνών Jesse ακολούθησε αρκετές θεραπείες όλους αυτούς τους μήνες, όμως καμία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά μόνο αντιμετώπιζαν την κατάστασή του παροδικά.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν στο νοσοκομείο Sinai της Βαλτιμόρης πρότειναν στη μητέρα του μια πρωτότυπη μέθοδο θεραπείας, ως μια τελευταία προσπάθεια να κάνουν κάτι για να σώσουν το παιδί της.

Ο Dr Sudhir Dutta από το γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου την ενημέρωσε ότι θα τοποθετούσε μέσα στο σώμα του μικρού Jesse δικά της κόπρανα, για να αναγκάσουν τον οργανισμό του να αντιμετωπίσει το βακτήριο C.diff.

Η διαδικασία αυτή έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε ενήλικες και έτσι η ανήσυχη μητέρα δε δίστασε να δεχτεί την πρόταση των γιατρών.

«Είπα αμέσως το ναι. Ο Jesse ταλαιπωριόταν επί εννιά μήνες, έχανε συνεχώς βάρος, καθώς ό,τι κι αν έτρωγε κατέληγε… στην πάνα του» είπε.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή του 14.000 ενήλικες εξαιτίας των μολύνσεων που προκαλεί αυτό το βακτήριο, ενώ 300.000 νοσούν σοβαρά.

Το συγκεκριμένο βακτήριο μπορεί να προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα, ύστερα από χρήση αντιβιοτικών που «σκοτώνουν» τα υγιή βακτήρια του οργανισμού, ενώ πολλές φορές οι ασθενείς προσβάλλονται ενώ νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η διαδικασία είναι γνωστή ως μεταμόσχευση μικροχλωρίδας κοπράνων και γίνεται με τη βοήθεια ειδικού σωλήνα μέσα από τη μύτη προς το στομάχι του ασθενούς, αφού έχει επιλεγεί ο κατάλληλος δότης, ή με κολονοσκόπηση, προκειμένου να αναπτυχθούν τα υγιή βακτήρια στο προσβεβλημένο έντερο.

Η διαδικασία αυτή έχει 90% επιτυχία στους ενήλικες, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί σε παιδιά και ο Jesse θεωρείται ο πιο μικρός ασθενής που τη δοκίμασε.

Σύμφωνα με τη μητέρα του η κατάσταση της υγείας του Jesse παρουσιάζει ήδη σημάδια βελτίωσης. «Μέσα σε δύο μέρες είδα αλλαγή. Ήταν απίστευτο. Πλέον μπορεί να κάνει ό,τι και όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του» ανέφερε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.