Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ευεργετική η γυμναστική πριν το πρωινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιο αποτελεσματική η άσκηση όσον αφορά την καύση λίπους.
Η άσκηση πριν από το πρωινό είναι πιο αποτελεσματική όσον αφορά την καύση λίπους σε σύγκριση με την άσκηση μετά το πρωινό, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα. Ο Dr Jason Gill που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, εξηγεί ότι η άσκηση είναι ωφέλιμη ούτως ή άλλως, αλλά όσοι την κάνουν με άδειο στομάχι έχουν ένα επιπλέον όφελος επειδή ο οργανισμός τους αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα δικά του αποθέματα λίπους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από δέκα άνδρες να επισκεφτούν τρεις φορές το εργαστήριο του Πανεπιστημίου. Στην πρώτη επίσκεψη τους δόθηκε πρωινό, στη δεύτερη τους ζητήθηκε να κάνουν μια ώρα ζωηρό περπάτημα πριν έρθουν στο εργαστήριο για πρωινό και στην τρίτη επίσκεψη τους ζητήθηκε να περπατήσουν μετά το πρωινό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες έκαψαν περισσότερο λίπος όταν περπάτησαν. Μάλιστα όταν το περπάτημα είχε προηγηθεί του πρωινού η καύση λίπους ήταν κατά 33% περισσότερη σε σύγκριση με την ημέρα που το περπάτημα ακολούθησε το πρωινό. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.