Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Πιθανώς από αύριο η επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης

Πιθανώς από αύριο η επιστροφή του.
Πιθανώς από αύριο θα ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές που πληρούν τα κριτήρια.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, καταβάλλονται προσπάθειες για να είναι έτοιμη η ηλεκτρονική εφαρμογή.

«Ελπίζουμε από αύριο, Τετάρτη, να ενεργοποιηθεί η η ηλεκτρονική πύλη», είπε.

Πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και θα ακολουθήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των δικαιούχων είσπραξης του επιδόματος.

Το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης θα διατίθεται σε όσους πληρούν τα εξής κριτήρια:

Έχουν ατομικό εισόδημα 25.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 για τον έγγαμο με πλαφόν τα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας.

Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή (Βόρεια Ελλάδα, Κεντρική Ελλάδα, νησιά κ.λπ.).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.