Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι τελικές αποφάσεις για τον νέο φόρο ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξετάζεται η θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τις μικρές ιδιοκτησίες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του φόρου ακινήτων που θα καταργήσει το χαράτσι που εισπράττεται με τον λογαριασμό τη ΔΕΗ, αλλά και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, εξέτασε σήμερα η Διακομματική Επιτροπή για θέματα φορολογίας σε σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Στη σύσκεψη δεν μετείχε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Οι κ.κ. Α. Βεσυρόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σ. Παπαθανασίου από τη Δημοκρατική Αριστερά αντάλλαξαν απόψεις για τον νέο φόρος ακίνητης περιουσίας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και σύμφωνα με πληροφορίες πλέον έχει αποκρυσταλλωθεί μεγάλο μέρος της τελικής ρύθμισης.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι ο νέος φόρος θα είναι προοδευτικός, ήτοι όσο αυξάνεται η αξία της περιουσίας θα αυξάνεται και ο φόρος και θα προβλέπονται οκτώ κλιμάκια και οκτώ συντελεστές, τα οποία θα ξεκινούν από 0,15% και θα φθάνουν έως το 3% για ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα εξετάζεται η θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τις μικρές ιδιοκτησίες ή η απαλλαγή από το φόρο συγκεκριμένων φορολογουμένων βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων. Τα δε αγροτεμάχια θα φορολογούνται βάσει του υφιστάμενου συστήματος υπολογισμού της αξίας των εκτός σχεδίου ακινήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.