Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αποξενωμένα τα παιδιά χωρισμένων γονέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έρχονται αντιμέτωπα με το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης.

Για το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης κατά το οποίο το παιδί αποξενώνεται από τον γονέα ο οποίος δεν έχει την επιμέλειά του, θα αναφερθούν επιστήμονες σε ημερίδα που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια («ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.»).

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του Συνδρόμου, ο πρόεδρος του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α., Νίκος Σπιτάλας, υπογραμμίζει στο ΑΜΠΕ ότι το παιδί δεν θέλει να μιλήσει ούτε τηλεφωνικά με τον αποξενωμένο γονέα και σε ακραίες περιπτώσεις, δεν θέλει καθόλου να τον δει διότι τον φοβάται.

«Η μέθοδος αποξένωσης εξαρτάται από το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο του γονέα-δράστη, από την ηλικία του παιδιού και από τις συνθήκες» εξηγεί, με αφορμή την ομιλία του στην ημερίδα. Όπως υπογραμμίζει, «τα δικαστήρια αδυνατούν να βρουν την αλήθεια και στέλνουν το μπαλάκι στους παιδοψυχίατρους οι οποίοι με τη σειρά τους στον εισαγγελέα ή το δικαστή».

«Εν τω μεταξύ, ο χρόνος κυλά, το παιδί αποξενώνεται ακόμη περισσότερο και στην εφηβεία ή και ενηλικίωση, έχει ήδη αποξενωθεί τελείως και έχει αποκτήσει ανυπέρβλητα προβλήματα» τονίζει χαρακτηριστικά. Η λύση στο πρόβλημα, προσθέτει, πρέπει να προέλθει από την Πολιτεία με την αλλαγή των νόμων, με την εκπαίδευση των γονέων, των δικαστών και άλλων λειτουργών και με τη δημιουργία κοινωνικών υπηρεσιών.

«Θα πρέπει να δίδεται από κοινού επιμέλεια/γονική μέριμνα και οι δικαστικές αποφάσεις να ισχύουν ισότιμα για άνδρες και γυναίκες και να μην είναι δογματικές» προτείνει ο κ.Σπιτάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.