Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ένας στους οκτώ εκτός του «Φροντίδα κατ' οίκον»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δε θα εξυπηρετούνται όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την καταγγελία ότι οι 70.000 από τους 80.000 ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλαδή οι 7 στους 8, θα μείνουν εκτός της διάδοχης κατάστασης του προγράμματος «Φροντίδα κατ’ οίκον», αλλά και το ότι θα μείνουν στο… δρόμο περίπου 3.740 εργαζόμενοι, έκανε χθες ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, στο πρόγραμμα μπορούν πλέον να ενταχθούν μόνο άτομα που έχουν ένα ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67%, έχουν ξεπεράσει το 78ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 7.715 ευρώ.

«Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τα 80.000 άτομα που σήμερα είναι ενταγμένα στο "Βοήθεια στο σπίτι" θα αποκλειστούν περίπου τα 70.000! Επίσης ένα πρόγραμμα καταξιωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του κινδυνεύει να απαξιωθεί ενώ κινδυνεύουν να περάσουν στην ανεργία οι 3.740 εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο σπίτι"», ανέφερε.

Οι υπεύθυνοι των δήμων έχουν προγραμματίσει σύσκεψη προκειμένου να δουν κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί το πρόγραμμα την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.