Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στο δρόμο για την αξιοπρέπεια βρέθηκαν σήμερα τα Ατομα με Αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δείτε τρία σχετικά άρθρα.


----------------------


Στο δρόμο για την αξιοπρέπεια


,

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη, (παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες), τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους, θα βρίσκονται εν μέσω καταιγιστικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς, όπως η υγεία, η αποκατάσταση, η περικοπή δαπανών πλήττουν ανεπανόρθωτα τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους.

Η συνεχής υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μεταξύ αυτών, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η μείωση των κονδυλίων, η υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών οργανισμών και του ΕΟΠΥΥ οδηγούν στην έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων και υλικών και στο κλείσιμο κέντρων που είναι απαραίτητα και σωτήρια για τα άτομα με αναπηρία (κέντρα αποκατάστασης, ΚΑΦΚΑ, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, κέντρα ψυχικής υγείας κ.λπ. ).

«Μπροστά σε αυτή την επώδυνη κατάσταση , το σωματείο ΑμεΑ του Ηρακλείου καλεί όλα τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειες τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να διαμαρτυρηθούν, στην οδό Ούλαφ Πάλμε και Σπερχειού, τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη και ώρα 10:00 π.μ» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------

Τώρα: Λιποθυμίες στη συγκέντρωση των ατόμων με αναπηρία



Ένα λιποθυμικό επεισόδιο αναστάτωσε τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα άτομα με αναπηρία, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Τις φωτογραφίες έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------------


ΦΩΤΟ: Στο δρόμο άτομα με ειδικές ικανότητες



Έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδήλωσαν άτομα με ειδικές ικανότητες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.