Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κατάργηση του συνόλου των φόρων υπέρ τρίτων, προκειμένου να μειωθούν οι τελικές τιμές των προϊόντων και να δημιουργηθούν συνθήκες ίσης μεταχείρισης διαφορετικών κλάδων της οικονομίας, απατεί η τρόικα.

Να πούμε ότι ήδη έχει καταργηθεί η εισφορά (0,495%) που πλήρωναν οι καταναλωτές στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου υπέρ του επικουρικού ταμείου των πρατηριούχων καυσίμων. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από την περασμένη Τετάρτη ζήτησε την καταγραφή όλων των φόρων υπέρ τρίτων, την κοστολόγησή τους και προτάσεις για την σταδιακή κατάργησή τους εντός του 2013.

Ουσιαστικά στοιχεία επ' αυτού δεν υπάρχουν, καθώς εκτός από τη μελέτη που υπάρχει από την εποχή Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομικών, κανείς δεν έχει συνολική εικόνα αφού δεκάδες επιβαρύνσεις στις καθημερινές συναλλαγές (παράβολα, τέλη κτλ.) έχουν επιβληθεί με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Μεταξύ αυτών είναι αρκετές επιβαρύνσεις υπέρ των δικηγορικών συλλόγων, των επιμελητηρίων, όπως και η περίφημη επιβάρυνση των δανειοληπτών του νόμου 128 υπέρ των εξαγωγέων.

Οι φόροι, τα τέλη και οι εισφορές υπέρ τρίτων ξεπερνούν σε αριθμό τις 335, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να ξεπεράσουν τις 500, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν θεσπιστεί αρκετές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.