Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Απολύσεις "εδώ και τώρα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απολύσεις «εδώ και τώρα», ζητά η τρόικα, που απορρίπτει το σχέδιο της διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους. Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε και την αιτία για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σύμφωνα με το «Έθνος», όπως είπε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, οι εκπρόσωποι της τρόικας εμμένουν στην απαίτησή τους, για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου, καθώς θεωρούν ότι το μοντέλο της διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, που αναπτύχθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας, από τους 15.000 υπαλλήλους, οι 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι ανήκουν σε τρεις κατηγορίες, των «επίορκων», των «εξαφανισμένων» και των «ανεπαρκών», οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ύστερα από γνωμοδοτυήσεις υπηρεσιακών συμβουλίων.

Τέσσερις χιλιάδες υπάλληλοι, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέων. Τα στελέχη της τρόικας, αμφισβητούν ότι το πρόγραμμα θα φέρει αποτέλεσμα, μέσα σε 2,5 μήνες και ζητούν απολύσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.