Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η στάση καθορίζει το... φύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί υποψήφιοι γονείς επιθυμούν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους. Κατά πόσο όμως αυτό είναι εφικτό;

O χειρουργός- μαιευτήρας γυναικολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικηφόρος Κλήμης δίνει την απάντηση στο metrogreece.gr

«Πρόκειται για μια επιστημονική πολυπαραγοντική μέθοδο που εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε ποσοστό 90% για την σύλληψη αγοριού και 80-85% για την σύλληψη του κοριτσιού. Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί είναι υψηλό το ποσοστό σε σχέση με το 50% που έχουμε χωρίς την παρέμβαση», ανέφερε ο χειρουργός- μαιευτήρας γυναικολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικηφόρος Κλήμης .

Και συνέχισε λέγοντας «για να μπορέσει μια γυναίκα να ακολουθήσει τη φυσική μέθοδο επιλογής φύλλου είναι απαραίτητο να υπολογίσει με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες του κύκλου της καθώς και την ημέρα της ωορρηξίας. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες μέθοδοι όπως η ημερολογιακή μέθοδος, η μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος, ο έλεγχος της τραχηλικής βλέννας, ο έλεγχος του ανοίγματος του τραχηλικού στομίου και τα kit test ωορηξίας.»

Αν θέλετε να επιλέξετε το φύλο του παιδιού σας ακολουθήστε τις παρακάτω ιατρικές συμβουλές του κ. Κλήμη:

Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε αγόρι:

Για το αγόρι η επαφή θα πρέπει να γίνει στο 24ωρο που ακολουθεί την ωορρηξία. Το ζευγάρι θα πρέπει να απέχει από το sex για 4-5 μέρες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αρσενικών σπερματοζωαρίων. Επειδή τα Υ-σπερματοζωάρια ευνοούνται όταν το κολπικό pH είναι αλκαλικό οι πιθανότητες για την σύλληψη αγοριού αυξάνονται όταν η γυναίκα έχει οργασμό ενώ βοηθούν πολύ και οι κολπικές πλύσεις με μαγειρική σόδα. Όσο για την στάση της επαφής ευνοεί η βαθιά διείσδυση από πίσω ,γιατί εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου. Βασική προϋπόθεση της επιτυχίας της μεθόδου είναι η γυναίκα να μην ακολουθούσε αντισυλληπτική μέθοδο τους προηγούμενους έξι μήνες.

Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε κορίτσι:

Για κορίτσι η επαφή του ζευγαριού πρέπει να γίνει 48 ώρες πριν την ωορρηξία. Καταλληλότερη στάση είναι η ιεραποστολική έτσι ώστε να εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου λίγο πιο μακριά από τον τράχηλο γιατί το όξινο pΗ ευνοεί τα Χ -σπερματοζωάρια. Σε αυτήν την επαφή ο γυναικείος οργασμός καλό θα είναι να αποφευχθεί. Το ζευγάρι θα πρέπει να κάνει sex όλες τις προηγούμενες μέρες καθημερινά χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Η καθημερινή επαφή με προφυλακτικό, μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων προς όφελος των Χ- σπερματοζωαρίων. Και σε αυτήν την περίπτωση η γυναίκα θα πρέπει να μην ακολουθούσε κάποια μέθοδο αντισύλληψης για έξι μήνες πριν την έναρξη της προσπάθειας για σύλληψη.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν είναι αρκετά καθώς και η διατροφή που θα ακολουθήσετε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα η δίαιτα για τη σύλληψη αγοριού πρέπει να περιλαμβάνει αυξημένη λήψη τροφών πλούσιων σε αλάτι όπως χυμούς τομάτας και λαχανικών, κονσερβοποιημένες τροφές, κατεψυγμένα λαχανικά, καπνιστά κρέατα και ψάρια χωρίς κόκαλα, γαριδάκια και chips. Ενδείκνυνται επίσης οι τροφές πλούσιες σε κάλιο όπως τα φρούτα, οι μπανάνες, τα λαχανικά, καθώς και το μαγειρεμένο κρέας και ψάρι χωρίς κόκαλα.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε κορίτσι το θα πρέπει η διατροφή σας να περιλαμβάνει αυξημένη λήψη ασβεστίου και ελαττωμένη λήψη άλατος και καλίου. Δηλαδή οι μελλοντικοί γονείς θα πρέπει να καταναλώνουν σε γενναίες ποσότητες γαλακτοκομικά είδη, λαχανικά, όσπρια, ψάρια, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς και να αποφεύγουν τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι ,τις μπανάνες και το μαγειρεμένο κρέας.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.