Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο εφιάλτης των αρρώστων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η "συμφωνία κυρίων" για αναστολή μίας εβδομάδας των κινητοποιήσεων των βασικών πάροχων υγείας του ΕΟΠΥΥ (κλινικοί γιατροί, εργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές), έληξε και από αύριο ανοίγει αυλαία στην επίσχεση εργασίας.

Ουσιαστικά από αύριο, θα ισχύσει ένα άτυπο εμπάργκο στους ασφαλισμένους του οργανισμού και οι επιπτώσεις για τους ασθενείς είναι εφιαλτικές.

Τα ιδιωτικά κέντρα από αύριο δεν θα εξυπηρετούν με πίστωση κανέναν ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, ενώ το χειρότερο όλων είναι πως στο Ηράκλειο, τα δημόσια νοσοκομεία, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.

"Βρισκόμαστε μεταξύ ζωής και θανάτου", δηλώνει στο prismanews.gr ο Μάριος Μαρκόπουλος, μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας των νεφροπαθών που ξεκαθαρίζει πως "η συγκεκριμένη εξέλιξη βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών που δεν έχουν να πληρώσουν από την τσέπη τους. Τα νοσοκομεία του Ηρακλείου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τον όγκο των αιμοκαθάρσεων".

Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση, χρειάζονται 12 με 13 συνεδρίες το μήνα και η κάθε μία κοστίζει 200 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.