Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Νέος κεφαλικός φόρος έως 740 ευρώ από φέτος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιβαρύνσεις επιφέρει η αναδρομική κατάργηση των εκπτώσεων.
Έως και 62 ευρώ το μήνα περισσότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν από το πουθενά και για τα φετινά τους εισοδήματα οι περισσότεροι φορολογούμενοι.

Η ξαφνική... ανακάλυψη κατά τις χθεσινές συζητήσεις με την τρόικα ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει τρύπα 1 δισ. ευρώ οδήγησε για ακόμη μια φορά στην εύκολη λύση να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την προχειρότητα και τα λάθη αυτών που δημιούργησαν εν μια νυκτί τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να καταργηθούν όλες οι εκπτώσεις που προκύπτουν στο φόρο από τις δαπάνες πρώτης ανάγκης που κάνει κάθε χρόνο ο μέσος φορολογούμενος αναδρομικά από τα φετινά εισοδήματα!

Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά θα χάσουν την όποια ελάφρυνση είχαν μέχρι σήμερα από δαπάνες ενοικίου, γιατρών, διδάκτρων και ασφαλίστρων. Πολύ απλά σημαίνει ότι κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με κεφαλικό φόρο έως και 740 ευρώ το χρόνο.

Δείτε γιατί...

Σήμερα εκπίπτει από το φόρο το 10% των:

-ιατρικών δαπανών έως 3.000 ευρώ, με μέγιστο όφελος στο φόρο τα 300 ευρώ,
-του ενοικίου έως 1.000 ευρώ, με μέγιστο όφελος στο φόρο τα 100 ευρώ,
-των διδάκτρων έως 1.000 ευρώ, με μέγιστο όφελος στο φόρο τα 100 ευρώ,
-των ασφαλίστρων έως 1.200 ευρώ για τον άγαμο και έως 2.400 ευρώ για το ζευγάρι και μέγιστο όφελος στο φόρο τα 120 και τα 240 ευρώ αντίστοιχα.

Εάν, λοιπόν, μια οικογένεια με δυο παιδιά είχε φέτος όλες αυτές τις δαπάνες (που δεν είναι απίθανο δεδομένης και της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα ιατρικά τους έξοδα), τότε το συγκεκριμένο νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 740 ευρώ περισσότερο φόρο, δηλαδή επιπλέον 62 ευρώ το μήνα.

Πέραν αυτού του νέου σημαντικού βάρους, που θα πέσει στις πλάτες των συνεπών φορολογουμένων, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής, αφού πλέον εξανεμίζεται το όποιο κίνητρο υπήρχε για να ζητούν οι πολίτες απόδειξη για κάθε είδους ιατρική υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.