Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Κανένα σπίτι ΑμεΑ χωρίς θέρμανση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.10.2012


Καμία αναφορά στην λήψη ειδικών κοινωνικών κριτηρίων για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης λόγω της εξίσωσης ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν έχει γίνει από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, τονίζει η ΕΣΑμεΑ σε επιστολή της.

Η Συνομοσπονδία διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την παράλειψη, από τη στιγμή που έχει ήδη α ότι το πάγιο αίτημα της αναπηρικής οικογένειας για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αποκτά ιδιάζουσα σημασία στην παρούσα χρονική περίοδο που τα άτομα με αναπηρία, άνεργοι στην πλειονότητά τους ή χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες συνέπειες από μια οικονομική κρίση που χαρακτηρίζεται για τη διάρκεια και έντασή της.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία να προμηθευθούν το πετρέλαιο θέρμανσης μετά και την εξίσωση του με το πετρέλαιο καυσίμων.

Η ΕΣΑμεΑ αναμένει το αυτονόητο προκειμένου να φτάσει το κοινωνικό αγαθό της θέρμανσης σε κάθε σπίτι στο οποίο ζει άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση. Είναι αδιανόητο να υπάρξει σπίτι στο οποίο διαμένει άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθησης, ανεξαρτήτου τετραγωνικών μέτρων, χωρίς θέρμανση και αναμένουμε διακριτές ενέργειες για την αποφυγή ενός τέτοιου σκληρού φαινομένου.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 90 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 109 KB)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.