Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Προς ενιαίο συντελεστή φορολόγησης 28% για τις επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η παρέμβαση δίνει ανάσα στις εταιρείες
.
Σε ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων και όχι σε μίνι κλίμακα προσανατολίζεται η κυβέρνηση και το θέμα θα κλειδώσει σήμερα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες των πολιτικών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως η τρόικα είχε εγκρίνει την πρόβλεψη για τη φορολόγηση επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το 1 ευρώ.

Ωστόσο, τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και ειδικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρότειναν κλίμακα (χωρίς αφορολόγητο) με συντελεστές 20%, 25% και 35% ή 20%, 30% και 35%.

Τελικά, χθες οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 28% και όχι 35% για τα καθαρά εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών, των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και των ανωνύμων εταιρειών.

Έτσι, οι επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες θα είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με αυτές που θα προέκυπταν εάν εφαρμοζόταν ο συντελεστής 35% που είχε καθοριστεί μέχρι πρότινος. Επιπλέον, η φορολογία των καθαρών κερδών των ΑΕ και των ΕΠΕ θα μειωθεί από το 20% στο 15% για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 15% για τα διανεμόμενα.

Η παρέμβαση αυτή δίνει αναμφίβολα ανάσα στις εταιρείες και θα λειτουργήσει ως αυτόματος σταθεροποιητής στην οικονομία, απορροφώντας μέρος των πιέσεων που θα προκαλέσει το πακέτο των μέτρων 13,5 δισ. ευρώ. Σημαντική συμβολή θα έχει και στην τόνωση της δραστηριότητας στο χρηματιστήριο, καθώς η φορολόγηση των μερισμάτων μειώνεται κατά 10%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.