Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Κάτω από το όριο της φτώχειας 25,4 εκατ. παιδιά στην Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μόνο σε τέσσερα κράτη-μέλη της .Ε.Ε η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία έκθεσης για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε για την Κυπριακή προεδρία με την συμβολή του Προγράμματος της ΕΕ 2007-2013 για την εργασία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με την έκθεση 25,4 εκατ. (27%) παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα τα 19,2 εκατ. ζουν σε νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπλέον το 12,4% του παιδικού πληθυσμού της ΕΕ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παρατεταμένης φτώχειας.

Μόνο σε τέσσερα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, τα παιδιά βρίσκονται σε λιγότερο κίνδυνο από το σύνολο του πληθυσμού της Ε.Ε. Τα άλλα τρία κράτη-μέλη είναι η Δανία, η Σλοβενία και η Φινλανδία.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σήμερα σε Συνέδριο της Κυπριακής προεδρίας με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Αποτρέποντας και Αντιμετωπίζοντας την παιδική φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, προωθώντας την παιδική ευζωία».Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.