Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Οδοντόπαστα από φύκια;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle.

Όλα είναι πιθανά αν οι έρευνες των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Newcastle καρποφορήσουν! Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι προσθέτοντας ένζυμα από μικρόβια που διαβιούν σε φύκια στην οδοντόπαστα και το στοματικό διάλυμα τα δόντια προστατεύονται καλύτερα από την τερηδόνα. Οι ειδικοί μελετούν τη συμπεριφορά του μικροοργανισμού Bacillus licheniformis.

Αρχικά τον μελετούσαν αναφορικά με τη δυνατότητά του να καθαρίσει τις καρίνες των πλοίων από τους μικροοργανισμούς που κολλούν πάνω τους. Τώρα ,όμως, πιστεύουν ότι αυτό το ένζυμο μπορεί να προστατεύσει τα δόντια από το «φιλμ» μικροβίων που αναπτύσσεται ανάμεσα σε αυτά και δύσκολα απομακρύνεται με το βούρτσισμα.

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι με τη βοήθεια αυτού του μικροοργανισμού θα απομακρυνθούν από την οδοντική πλάκα τα επιβλαβή μικρόβια όπως ο Streptococcus mutans που προκαλεί τερηδόνα.

Επισημαίνουν ωστόσο, ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί αν τελικά μια τέτοια πρωτοποριακή οδοντόκρεμα, καθώς και ένα στοματικό διάλυμα από φύκια μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.