Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τριπλάσια τα ποσοστά επιβίωσης στις καρδιακές προσβολές εν ώρα άσκησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε σχέση με τα καρδιακά επεισόδια εκτός νοσοκομείων.

Νέα έρευνα ολλανδών επιστημόνων αναφέρει ότι εκείνοι που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια άσκησης έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι μισοί από εκείνους που υπέστησαν ανακοπή την ώρα που γυμνάζονταν κατάφεραν να επιζήσουν, συγκριτικά με το 15% εκείνων που έπαθαν καρδιακή προσβολή σε άλλη στιγμή.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι όσοι γυμνάζονταν ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό πιο γυμνασμένοι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, όπως προσθέτουν οι ερευνητές οι πιθανότητες επιβίωσης τους ίσως να οφείλονται και στο γεγονός ότι δέχτηκαν ιατρική βοήθεια γρηγορότερα καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης βρίσκονταν σε χώρους με κόσμο.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, μελέτησαν στοιχεία με όλες τις καρδιακές προσβολές που καταγράφηκαν στο διάστημα 2006-2009 σε χώρους εκτός νοσοκομείων σε άτομα που εκείνη την ώρα γυμνάζονταν. Από τα 2.517 περιστατικά τα 145 συνέβησαν στην πρώτη ώρα άσκησης.

«Παρότι η φυσική δραστηριότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσει κανείς την καρδιαγγειακή του υγεία, με την άσκηση μπορεί να προκληθεί οξύ καρδιακό γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο» είπε ο επικεφαλής της έρευνας Dr Arend Mosterd από το ιατρικό κέντρο Meander στο Amersfoort της Ολλανδίας.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τους παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έγινε στο Μόναχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.